Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

ARTIST TALK ~ HANNA JANSEN

Internationale Vrouwendag 2022

Start:08-03-2022 | 19:00 uur
Eind:08-03-2022 | 20:30 uur

Website:www.fotogalerie-objektief.nl
Locatie:Fotogalerie Objektief

Hanna Jansen exposeert momenteel in Fotogalerie Objektief, in het kader van Internationale Vrouwendag geeft zij een artist talk over haar Madonnas serie. Zij bespreekt de gedachte achter het werk, het onderzoek dat hieraan voorafging en geeft inzicht in het maakproces. De lezing wordt afgesloten met een open dialoog over de invloed van gevestigde rolpatronen voor mannen en vrouwen. Er is natuurlijk alle ruimte voor vragen en er wordt gezorgd voor een hapje en een drankje.

De lezing start dinsdagavond 8 maart om 19.00 uur en vindt plaats in Fotogalerie Objektief. Naar verwachting duurt dit tot maximaal 20.30 uur. Vooraf aanmelden is gewenst en kan door een mailtje te sturen naar contact@hannajansen.com.


Madonnas is een serie portretten van stellen, geïnspireerd op traditionele schilderijen van de Madonna met Kind. De geborgenheid die we kennen uit dit genre staat centraal, maar is losgemaakt van het moederschap. In plaats daarvan leggen de portretten een moment vast waarop een man deze geborgenheid zoekt bij zijn vrouwelijke partner. De fotoserie is een viering van de kracht van de kwaliteiten die traditioneel gezien, geassocieerd worden met vrouwelijkheid. Tegelijkertijd geeft de serie mannen de ruimte om zich in een kwetsbare positie af te beelden, en zo de stereotypische en onrealistische beeldvorming te doorbreken waarmee zij te maken hebben.

De expositie 'Madonnas' is nog te zien t/m 25 maart 2022.

Fotogalerie Objektief
7511 GE
Enschede
Tel: 053-4322507

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!