Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Artist talk - Daniel Chong

Artist-in-residence kunstenaar Daniel Chong vertelt over zijn werk bij XPO.

Start:23-06-2022 | 20:00 uur
Eind:23-06-2022 | 22:00 uur

Website:areholland.com
Locatie:XPO

Daniel Chong (1995, Singapore) is een kunstenaar-curator die werkt met de stille ontsporing van functie en sentimentaliteit. Tijdens deze artist talk verteld Daniel over zijn werk en is er achteraf ruimte om met een drankje met elkaar na te praten en de tentoonstelling te bekijken.

Wat betekent het om té lang vol te houden; volhouden tot je het gevoel van warmte bent vergeten? Als ode aan de onlogische maar menselijke aard van de herinnering duikt de tentoonstelling 'Till my hands go numb' in de gevaren van het verlangen. Elk werk in de tentoonstelling bestaat uit een vergankelijk materiaal dat afdwingt dat het constant wordt onderhoud en bijgewerkt. De werken zijn gemaakt van materialen zoals melk, chocolade en water, als het werk niet steeds onderhouden zou worden zouden deze werken rotten, drogen of schimmelen. Deze zorg is een symbool voor het menselijke verlangen om vast te houden aan het verleden en onze verlangens en om deze verlangens te voeden. De tentoonstelling omarmt de gebrekkige en vaak weerbarstige emoties van vasthouden waar we steeds weer naar terugkeren. Daarin nemen we bewust deel aan een uitputtende lus van herinnering en zorg in de hoop op verandering.

https://danielchongart.com

Nederland
7523 ZL
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!