Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Artist In The World - André Smits

Start:05-06-2021
Eind:31-12-2021

Website:www.concordia.nl
Locatie:Concordia

In zijn voortdurende project Artist in the World reist André Smits de wereld over en fotografeert kunstenaars in hun ateliers. Hij fotografeerde meer dan tachtig kunstenaars in Enschede en Hengelo en toont de portretten én kleine werkjes van diezelfde kunstenaars in een grote muurschildering.

Sinds 2008 is André Smits onderweg om kunstenaars over de hele wereld te fotograferen. Altijd gezien op de rug, met de blik naar het atelier toe waardoor de nadruk op die ruimte en het creatieproces komt te liggen. Zo fotografeerde hij onder meer Ai Weiwei, Vito Acconci, Joep van Lieshout en Luc Tuymans. Inmidells staat de teller op 5327, en voegt hij nog steeds portretten toe aan deze 'never ending art trip'.

In 2020 kwam André een paar weken naar Hengelo en Enschede en alles daar tussen in, om kunstenaars te fotograferen. Door de lockdown moest het project tijdelijk stoppen, maar in mei en juni is Andre terug om het archief aan te vullen.
André toont de fotoserie samen met kunstwerken van deze kunstenaars in een overweldigende muurschildering. Het is een prachtige manier om onze regionale kunstenaars te eren.

In samenwerking met Zaal Zuid in Hengelo, met dank aan Remco Dikken.

Lees hier een interview met André Smits door Ingrid Bosman

Concordia | Beeldende kunst
7511 HC
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!