Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

ARE - Anne Fehres en Luke Conroy

Start:18-09-2020
Eind:04-10-2020

Website:www.concordia.nl
Locatie:Concordia

Bij ARE ditmaal een duo, met in hun gezamenlijke projecten thema's als identiteit, geschiedenis en de cultuur van het dagelijks leven.

Opening op vrijdag 18 september om 16.30 uur, gelijk met de opening van Experiment in EXPO 4.

Artist Residency Enschede nodigt elk jaar acht kunstenaars of kunstenaarsduo’s uit om drie maanden lang in Enschede te wonen en te werken. In ateliercomplex B-93 hebben ze een studio tot hun beschikking. De veelal internationale kunstenaars hebben zo de rust en ruimte om zich te concentreren op het maken van nieuw werk.

Anne en Luke vormen sinds 2016 een kunstenaarsduo en werken samen aan allerlei internationale documentaire kunstprojecten.

“Wij hebben een plan geschreven voor een nieuw project rondom de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Tasman. Dit project komt voort uit onze gedeelde interesse naar deze figuur en onze gedeelde geschiedenis, aangezien deze Nederlandse man in 1642 Tasmanië 'ontdekte' en dit het eiland is waar Luke is opgegroeid. Het project is actueel vanwege de discussie die overal ter wereld wordt gevoerd, rondom kolonialisme en hoe we hiermee om moeten gaan. Deze discussie staat centraal in ons werk.”

Vanuit hun verschillende geografische en disciplinaire achtergronden wisselen de twee creativiteit en informatie uit. Luke is opgeleid als socioloog en Anne heeft een achtergrond als documentaire-filmmaker. Samen maken ze projecten met als thema’s identiteit, geschiedenis en de cultuur van het dagelijks leven in een breed scala aan media, waaronder fotografie, digitale kunst, textielontwerp, video en installatie.

Concordia | Beeldende kunst
7511 HC
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!