Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Anna Pisula-Mandziej

‘Compu Compo’

Start:10-05-2023 | 12:30 uur
Eind:16-06-2023 | 17:00 uur

Website:www.fotogalerie-objektief.nl
Locatie:Fotogalerie Objektief

Fotogalerie Objektief nodigt u uit voor een tentoonstelling met het werk van Anna Pisula-Mandziej. De officiële opening zal worden verricht door Jan A.G. Geelen, voorzitter Fotogalerie Objektief, en zal plaatsvinden op zondag 7 mei 2023 om 16.00 uur. U bent van harte welkom.

Anna Pisula-Mandziej voltooide 35 jaar geleden de Academie voor Kunst en Industrie (AKI) in Enschede en begon te werken als fotograaf, grafisch ontwerper en illustrator. Op haar jubileum ontwierp ze andere werken dan waarvoor ze bekend is met haar artistiek creatieve publicaties en tentoonstellingen (62 individuele en 85 collectieve in 9 Europese landen). Haar foto's bevinden zich in openbare en privé collecties, waaronder vijf musea: Musée de l'Elysée in Lausanne, National Museum in Wroclaw, Museum of Art in Kawasaki, Musée de la Photographie in Charleroi, Museum of History of Photography in Krakau en in de Nationale Bibliotheek van Frankrijk in Parijs.

Anna stapte tijdelijk uit de analoge zwart-wit en kleurenfotografie, waarmee ze zich 32 jaar lang bezighield tijdens haar reizen door vijf continenten. Ze fotografeerde wat haar fascineerde, verraste of ergerde in architectuur, natuur, mensen of bezochte plaatsen. In die zin bleek de beperkte mobiliteit tijdens Covid nuttig. Thuis kon ze zich opnieuw focussen op computerondersteunde fotografie voor de creatie van nieuwe, fascinerende beelden.

Dankzij de digitale camera, het daglicht in de kamer, de verzameling glas waarvan ze houdt en schattige bloemen, ontstonden haar eerste werken in de serie ‘Sun Games’. De selectie van opgenomen foto's, een idee hoe ze te gebruiken en de computerprogramma's stelden Anna kennelijk in staat om het geheel te vormen. Het uitgangspunt voor de computer-composities, vandaar de titel van de tentoonstelling: ’Compu Compo’, zijn altijd eigen nieuwe of eerder genomen foto's geweest. Aanvankelijk maakte ze eenvoudigere composities, maar later werden deze specialer en unieker.

Een beetje jaloers op kunstschilders, werd zij de computerschilder. Of ze daarin is geslaagd, kunt u beoordelen met deze tentoonstelling.

Fotogalerie Objektief
7511 GE
Enschede
Tel: 053 4322507

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!