Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Anita Boerrigter

Weerzien

Start:19-03-2022
Eind:30-04-2022

Website:www.ziedevensters.nl
Locatie:Schouwburg

Fotografisch werk met reflecties en bespiegelingen met de titel: ‘Weerzien‘

Het werk dat Anita maakt wordt vaak niet van te voren bedacht, ze laat zich verassen in een oogwenk, door beelden die haar opvallen en die anderen vaak niet zien.

Zij maakt vooral foto’s van onderwerpen die zij in het dagelijks leven tegenkomt, tijdens een regenbui of een autorit. Ineens moet er gestopt worden om het moment vast te leggen op camera. Deze fotoserie is op deze manier ontstaan. Hiermee registreert zij de wereld zoals zij die vangt in het ogenblik.

De foto’s die Boerrigter maakt zijn geen kopie van de werkelijkheid, er wordt extreem ingezoomd, waardoor het beeld vager kan worden of vervreemdend werkt. Soms moet je twee of meer keer kijken om te begrijpen wat je daadwerkelijk ziet.

Opening: 19 maart 13.00- 15.00 uur

Gedurende het theaterseizoen wordt in een serie van vijf tentoonstellingen werk van professioneel beeldend kunstenaars gepresenteerd. De tentoonstelling is dag en nacht van buiten te bezichtigen (aan de kant van het Stationsplein) en binnen voor bezoekers van de Carmelfoyer

Schouwburg Hengelo
7551 HV
Hengelo

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!