Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Alle Jong

SKETCHY FABLES

Start:03-07-2022
Eind:23-10-2022

Website:drawingcentre.nl
Locatie:Drawing Centre Diepenheim

Alle Jong (NL, 1988) is een ontdekkingsreiziger. In zijn werk als kunstenaar, verzamelaar, curator, game-developer en animator reist hij tussen heden en verleden, tussen verschillende media en volgt hij de verhalen die op zijn pad komen. In zijn oeuvre legt hij moeiteloos verbanden tussen 17e, 18e en 19e-eeuwse artefacten, adventure games uit de jaren 80, reusachtige houtskooltekeningen en speelbare videogame werelden.

Flinterdun – in tekenstijl en ruimtelijkheid – is het grensvlak tussen de installatie waarin originele restanten van Anne Frank’s barak en prikkeldraad uit kamp Westerbork zijn gevangen en de videogame Sketchy Fables. Opgebouwd uit ruim 10.000 handgetekende kunstwerken kun je verdwalen in een wereld waar Vincent van Gogh staat te schilderen, ontmoet je machtswellusteling King Zebra the Great en kruisen blinde reuzen omringd door romantische luchten je pad. Een tentoonstelling over parallelle werkelijkheden, homo ludens en liefde voor de verbeelding.

In de multidisciplinaire tentoonstelling Sketchy Fables spelen Alle Jong en gastcurator Paulien Dresscher met taal, beeld en dagdromen. Zo begeleiden ze de bezoeker tussen sprookjes en actualiteit om in deze moeizame tijden en omringd door oprukkende tirannie, de schoonheid van het leven te kunnen blijven omarmen.

Opening: zondag 3 juli

Programma
Vanaf 14.00 uur ben je welkom voor het openingsprogramma met een introductie op de tentoonstelling, de uitreiking van de eerste Zoltin Peeter-prijs, performances, de presentatie van het boek van Alle Jong en muziek van filmcomposer Leafcuts.

Bestel je ticket

Drawing Centre Diepenheim
7478 AA
Diepenheim

Collectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Platform

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!