Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Alle Jong

SKETCHY FABLES

Start:03-07-2022
Eind:23-10-2022

Website:drawingcentre.nl
Locatie:Drawing Centre Diepenheim

Alle Jong (NL, 1988) is een ontdekkingsreiziger. In zijn werk als kunstenaar, verzamelaar, curator, game-developer en animator reist hij tussen heden en verleden, tussen verschillende media en volgt hij de verhalen die op zijn pad komen. In zijn oeuvre legt hij moeiteloos verbanden tussen 17e, 18e en 19e-eeuwse artefacten, adventure games uit de jaren 80, reusachtige houtskooltekeningen en speelbare videogame werelden.

Flinterdun – in tekenstijl en ruimtelijkheid – is het grensvlak tussen de installatie waarin originele restanten van Anne Frank’s barak en prikkeldraad uit kamp Westerbork zijn gevangen en de videogame Sketchy Fables. Opgebouwd uit ruim 10.000 handgetekende kunstwerken kun je verdwalen in een wereld waar Vincent van Gogh staat te schilderen, ontmoet je machtswellusteling King Zebra the Great en kruisen blinde reuzen omringd door romantische luchten je pad. Een tentoonstelling over parallelle werkelijkheden, homo ludens en liefde voor de verbeelding.

In de multidisciplinaire tentoonstelling Sketchy Fables spelen Alle Jong en gastcurator Paulien Dresscher met taal, beeld en dagdromen. Zo begeleiden ze de bezoeker tussen sprookjes en actualiteit om in deze moeizame tijden en omringd door oprukkende tirannie, de schoonheid van het leven te kunnen blijven omarmen.

ACTIVITEIT: Mee op reis

Ga mee op reis in de bijzondere avonturengame Sketchy Fables,
begeleid door kunstenaar Alle Jong en muzikant Leafcuts!

Tijdens een rondreis door zijn avonturengame Sketchy Fables neemt kunstenaar Alle Jong je mee langs bijzondere personages en historische plaatsen. Op de tonen van de live muziek van game componist Leafcuts hoef je niets anders te doen dan je te verwonderen en rond te dwalen door geestverruimende landschappen. De muziek en de verhalen van Alle maken de ervaring van de reis, door een wereld waarin je alles en iedereen tegen kunt komen, compleet.

Na de rondreis is er ruimte voor gesprek en een kijkje achter de schermen. Alle Jong laat zien hoe hij de game maakt en hoe hij met zijn tekeningen nieuwe werelden bouwt. Muzikant Leafcuts (Jack) vertelt hoe hij game muziek ontwikkelt en laat je experimenteren met zijn instrumenten.

Over de game
Avonturengame Sketchy Fables is een project van kunstenaar Alle Jong. Opgebouwd uit ruim 10.000 originele tekeningen kunstwerken kun je verdwalen in een wereld waar Vincent van Gogh staat te schilderen, ontmoet je machtswellusteling King Zebra the Great en kruisen blinde reuzen omringd door romantische luchten je pad.

Praktische informatie
Er zijn drie momenten om op reis te gaan:
– Zaterdagavond 8 oktober om 20.00 uur
– Zondagmiddag 9 oktober om 14.00 uur
– Zondagmiddag 9 oktober om 16.00 uur

Voorafgaand aan de activiteit kun je de tentoonstelling van Alle Jong, in hetzelfde gebouw, bekijken.

NB: Op zaterdag 8 oktober is het gebouw open vanaf 19.30 uur.

Kosten:
Regulier: € 15
Met Museumkaart: € 10

Drawing Centre Diepenheim
7478 AA
Diepenheim

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!