Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Alexa, who are you?

Interactief event over Kunstmatige Intelligentie

Start:29-01-2020 | 19:30 uur
Eind:29-01-2020 | 21:30 uur

Website:tetem.nl
Locatie:Tetem

Een van deze assistenten is Amazon’s Alexa, een vriendelijke vrouwelijke stem gevangen in een cilindervormige speaker, genaamd Amazon Echo. Deze nogal stereotype variant hoort thuis in de familie van Artificiële Intelligentie, die zich in steeds meer verschillende facetten van het dagelijks leven laat zien. Van geautomatiseerde armen in een productielijn tot schattige robotjes in de zorg. Steeds slimmere apparatuur neemt de meest uitdagende taken van de mens over.

Anne de Boer neemt je tijdens dit event mee in de geschiedenis en toepasbaarheid van Artificiële Intelligentie. Aan de hand van het bedrijf Amazon bestudeert hij waar deze intelligentie actief is en waar dit toe kan leiden. Na de talk van Anne ontdek je tijdens de workshop ‘Praat met je huis!’ hoe mens en machine samenwerken. Je gaat aan de slag met de huisrobot Homey die je verschillende stemcommando’s kunt aanleren en daardoor steeds slimmer wordt.

Tijdens de inloop kun je de tentoonstelling The Swarm van Anne de Boer bezoeken.

Dit event wordt georganiseerd door Tetem en verschillende culturele partners in aanloop naar het Maker Festival Twente op 6 en 7 juni 2020. Het thema van het festival is dit jaar Black Mirror, naar de gelijknamige Netflix serie. In een reeks interactieve events worden de mooiste en soms ook angstaanjagende gevolgen van technologische ontwikkelingen onderzocht.

Stroinksbleekweg 16
7523 ZL
Enschede
Tel: +31 53 2308791

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!