Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

AKI Finals 2023

Start:22-06-2023
Eind:07-07-2023

Website:www.akifinals.nl
Locatie:AKI + RMT

De overzichtsexpositie met werk van al onze AKI afstudeerders is van vrijdag 30 juni tot en met vrijdag 7 juli te zien in en om het AKI academie gebouw. Er is werk te zien van afstudeerders van de opleidingen Fine Art (Painting, Sculpture, Media), Crossmedia Design en Moving Image. Een bezoek aan deze expo is een aanrader voor iedereen die op de hoogte wil zijn van wat de nieuwste generatie kunstenaars en designers beweegt.

Openingstijden: vrijdag 30 juni van 16.00 - 20.00, zaterdag 1 juli tot en met vrijdag 7 juli van 11.00 tot 19.00 uur.

Eindexamencatalogus Ter gelegenheid van de expositie wordt ook - vers van de pers - de nieuwe eindexamencatalogus gepresenteerd.

Mupi-project
In Enschede is van maandag 26 juni t/m zondag 9 juli ook een route met werk van alle afstudeerders van AKI ArtEZ te zien. Van elke afstudeerder is een foto van werk geselecteerd en afgedrukt op Mupi-formaat (118,5 x 175 cm.) Zo kan het publiek op de B-kant van de Enschedese publexborden op elk gewenst moment (want 24 uur per dag te zien) kennis maken met het werk in een route door de openbare ruimte.

RMT x AKI
Van 22 juni t/m 27 augustus toont Rijksmuseum Twenthe kunstwerken van afstudeerders van de AKI. De jonge kunstenaars krijgen de mogelijkheid hun werk aan een groot publiek te tonen en zo ervaring op te doen met exposeren in een museale context.

Na een open call zijn de inzendingen geselecteerd op concept, uitvoering en aansluiting bij één van de drie programmalijnen van Rijksmuseum Twenthe: Het Groene Lab, Body Politics en Truth. Het resultaat is een verrassende tentoonstelling waarin 15 jonge talenten reflecteren op verschillende thema’s waaronder identiteit, klimaatverandering en de perceptie van waarheid in een snel digitaliserende wereld. Zie ook: www.rijksmuseumtwenthe.nl

AKI ArtEZ University of the Arts
7523 WB
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!