Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Afscheidsfeest Danielle en Paul

Feest bij B93 in MeetUs-stijl

Start:26-01-2023 | 16:30 uur
Eind:26-01-2023 | 19:00 uur

Locatie:B93

Danielle Spoelman en Paul Clason hebben zich jarenlang ingezet voor KunstNonStop en de beeldende kunst in Enschede. Nu nemen ze afscheid van KNS en dat doen we met een feestje! We willen je van harte uitnodigen om erbij te zijn en met ons een borrel te drinken op al het mooie werk dat ze voor KNS hebben gedaan.

We doen dat met een bijeenkomst bij B93 in MeetUs-stijl, er is er soep en een inspiratiespreker: Danielle Spoelman! En tijdens de inloop, borrel en nagesprek is er doorlopend een selectie van Paul’s foto’s te zien.

Header: Danielle Spoelman bij haar expositie in de Bornse Synagoge, oktober 2019. Foto: Paul Clason.

MeetUs-lezing: ‘Goed Genoeg’

Danielle Spoelman is beeldend kunstenaar, ze tekent, schrijft, maakt soms installaties, is nieuwsgierig en houdt van goede gesprekken.
Al vanaf de AKI is het grond-thema in haar werk ‘Welcome to Inertia”. Inertia is voor haar een plek van stilstand, een prettig luilekkerland met helaas wat weinig inhoud. Wil je daar zijn of juist niet? Danielle gelooft dat het leven in de basis vrij zinloos is maar dat we er tegelijkertijd ongelooflijk veel aan ophangen. Ze vraagt zich af hoe je ‘goed’ leeft. En wat ‘goed’ betekent, is dat ‘fijn’ of gaat het om ‘juist’?

Enkele jaren geleden kwam haar leven op de kop te staan en voelde eigenlijk niks meer goed. Nu gaat het beter en langzaam begint door te dringen dat het gaat over het vinden van ‘goed genoeg’. Danielle vertelt tijdens deze MeetUs over haar werk als kunstenaar en over Beeldbinder zijn, verbinder van kunst en mensen.

Danielle heeft naast haar eigen kunstpraktijk ruim acht jaar voor KunstNonStop gewerkt. Samen met haar hebben we onze mooie huidige website gerealiseerd en heeft de werkgroep een professionaliseringsslag gemaakt. Sinds kort is zij organisator van CultuurNetwerk Enschede, het netwerk voor het culturele middenveld in Enschede. Ook geeft ze les aan eerste jaars Art&CrossMediaDesign aan de AKI.

Foto's van Paul Clason

Paul Clason was betrokken bij KunstNonStop vanaf het allereerste begin, toen we nog IkEnschede heetten. Sinds 2009 fotografeerde hij grotendeels alle openingen en evenementen op het gebied van beeldende kunst in Enschede en plaatste zijn foto’s op Flickr en KunstNonStop.nl. Dit heeft een opzienbarend archief opgeleverd met prachtige foto's van de Enschedese kunstscene. Zo’n beetje alles wat is gemaakt en gedaan door kunstenaars in het afgelopen anderhalve decennium is door Paul gezien en vereeuwigd en aldus niet onopgemerkt gebleven.

Tijdens het afscheidsfeest op 26 januari laat Paul een selectie van zijn foto’s zien, die hij in al die jaren gemaakt heeft van de Enschedese kunst.

Programma:
16:30 uur inloop met soep en brood, foto’s van Paul Clason
17:00 uur inspiratiespreker: Danielle Spoelman
18:00 uur borrel en nagesprek, foto’s van Paul Clason

Stichting B93
7511 ZE
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!