Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Buitenexpo: 'Achter de schermen'

24x7 te bezoeken: Renata de Frankrijker

Start:13-05-2020
Eind:30-06-2020

Locatie:1Twente

Terwijl in Nederland veel musea zijn gesloten en exposities afgelast vanwege het coronavirus, is vanaf dit weekend de expositie 'Achter de schermen' te zien in het gebouw van de lokale omroep in Hengelo. De expositie is 24x7 te bezichtigen.

Het werk zelf verwijst naar het ontstaan van de radiotechniek en de functie van radio in het hedendaagse medialandschap. Zo is er een scene te zien waarin uitvinder Guglielmo Giovanni Maria Marconi, pionier op het gebied van draadloze communicatietechnologie, is afgebeeld. Als kijker of voorbijganger op straat word je via het kozijn van het venster naar binnen geleid om daar een inkijk te krijgen in de huiskamer van deze uitvinder.
In een ander venster zien we een gezin luisterend naar de radio. Radio was het eerste massamedium in Nederland en jarenlang de enige manier om snel actueel nieuws te krijgen. Op 6 november 1919 presenteerde de Nederlandse ingenieur en radiopionier Hans Idzerda de allereerste radiouitzending vanuit Den Haag. Radio bracht het nieuws, muziek en spannende hoorspelen in de huiskamers.
Vanwege de coronamaatregelen is de expositie 'Achter de Schermen' online geopend in plaats van de reguliere feestelijke opening op locatie. Kijk hier naar een uitgebreide inleiding van de tentoonstelling door Dora Brandt: https://youtu.be/rSFftgPgPcA .

De expositie ‘Achter de Schermen’ is tot eind juni 2020 te bezichtigen in de vensters van de studio 1Twente Hengelo op de hoek van de Langelermaatweg en Slijperij, een zijstraat van de Laan Hart van Zuid, te Hengelo. Vrij te bezichtigen tijdens een wandeling, fietstocht of autorit. Op veilige afstand volgens de richtlijnen in deze tijd.

Langelermaatweg
7553
Hengelo

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!