Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Abstract USA

Start:08-06-2019
Eind:05-01-2020

Website:museumnohero.nl
Locatie:No Hero, Delden

In de jaren ’50 begon een groep Amerikaanse kunstenaars schilderijen te maken over de materialen die ze gebruikten, in plaats van de dingen die ze in de wereld zagen. Het resultaat: minimalistische kunst, alsof de schilderijen in een fabriek gemaakt hadden kunnen zijn. Deze nieuwe richting, ingezet door Frank Stella, opende een weg naar een nieuwe manier van denken over kunst, die hedendaagse Amerikaanse kunstenaars zoals Lucien Smith voortzetten. Een schilderij is niet langer een drager van gedachten van de kunstenaar, maar een volledig zelfstandig object. Het is wat het is, niets meer en niets minder.

Kijk naar mij

De abstracte schilderijen in deze zaal vertellen een verhaal, maar niet het verhaal dat verzonnen is door de kunstenaar. De kunstenaar wil dat wij, in plaats van ons af te vragen wat hij of zij heeft bedoeld met het werk, ons richten op onze eigen gedachten die dit werk oproept. Wat zie je, als je het schilderij goed bekijkt? Waar doet het je aan denken? Wat roept het bij je op?

Hengelosestraat 2/4
7491 BR
Delden

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!