Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

“Aandeelhoudersvergadering”

Start:27-06-2020
Eind:30-08-2020

Website:www.kunsttorentje.nl
Locatie:Kunst-Torentje, Almelo

Op 27 juni start in het Kunst-Torentje in Almelo een bijzondere expositie van meerdere kunstenaars onder de naam; “Aandeelhoudersvergadering”. Het uitgangspunt van deze expositie is dat kunstenaars de enige echte aandeelhouders zijn van kunst. Kunstenaars afkomstig uit Overijssel zijn uitgenodigd om hieraan deel te nemen via een oproep op sociale media. De voorwaarden voor deelname was het schrijven van een artistieke uitspraak over de huidige stand van de beeldende kunst en het aanleveren van een kunstwerk op miniformaat (schaal 1:20). Vijftien kunstenaars hebben gereageerd en doen mee.

Voor deze expositie in het Kunst-Torentje worden drie op schaal gebouwde paviljoens geplaatst. Naast een paviljoen voor de kunstenaars uit Overijssel zijn er nog twee paviljoens voor kunstenaars uit Brabant en Rotterdam, waar eerder soortgelijke exposities plaats gevonden hebben.

Het idee voor de “Aandeelhoudersvergadering” is bedacht in Breda om te strijden voor de plaats van kunst en kunstenaars in de samenleving. Enorm actueel, aangezien er juist nu in Brabant een nieuw bestuur zich heeft gevormd, dat weinig op heeft met kunst. Maar ook in Twente / Almelo is de spoeling voor beeldende kunst dun. Veel aandacht is er voor het zogenaamde snelle economische belang, waarbij culturele waarden vaak naar de achtergrond verdwijnen.

De “Aandeelhoudersvergadering” markeert ook een mooi moment voor het Kunst-Torentje in Almelo. Dit jaar wordt er namelijk al vijfentwintig jaar beeldende kunst getoond in het voormalige hoektorentje van de Ten Cate fabriek. Een kwart eeuw kunst kan in deze verwarrende tijd helaas niet gevierd worden, echter wel een moment om bij stil te staan.

Foto: werk van Patricia Achenbach Veira uit Deventer voor de expositie in Almelo

Deelnemende kunstenaars: Patricia Achenbach Veira , Fiona Weide, Teun te Velthuis, Sari Piek, Daphne Fernhout, Ewoud Bakker, Menno Dimitri Ouderkerk, Sandra Boots, Merijn Knippers, Aschwin Huiskes, Cornine Aalvanger, Henk Lammers, Edwin Bosch, Saïda Goriya, Rineke Engwerda

Egbert Gorterstraat 7
7607 GB
Almelo

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!