Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

26-08/16-09

Word meegenomen in de overload aan digitale informatie.

Start:17-12-2022 | 03:00 uur
Eind:19-12-2022 | 10:00 uur

Website:tetem.nl
Locatie:Tetem

Alma van Maasakker is geboren in Amsterdam en is voor haar studie Fine Art aan de AKI ArtEZ verhuisd naar Enschede. Alma werkt met digitale collages, keramiek en hout. Voor haar thesis heeft ze onderzoek gedaan naar de wijze waarop het menselijke brein de (over)consumptie van digitale informatie verwerkt en hoe deze digitale beelden kunnen worden vertaald naar een fysieke vorm en ruimte.

In deze expositie neemt Alma de kijker mee in de overload aan digitale informatie die dagelijks op haar afkomt en de zoektocht van Alma om in een serie van digitale collages een moment van stilte te vinden. Alma vertaalt deze digitale collages naar fysieke tastbare objecten van keramiek en afdrukken op papier. Deze multimedia installatie nodigt uit om stil te staan bij de wijze waarop wij als samenleving een continue stroom aan digitale informatie over ons heen laten komen, en de betekenis die deze beelden hebben in de fysieke werkelijkheid. De titel van de expositie ‘26-08/16-09’ verwijst naar de periode waarin Alma beelden heeft vertaald van digitaal naar fysiek werk.

Stroinksbleekweg 16
7523 ZL
Enschede
Tel: +31 53 2308791

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!