Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Video Estafette Arletta Elst-Wawrzyniak

Een nieuwe expositieruimte met 24/7 videokunst.

Start:01-06-2020
Eind:30-10-2020

Website:www.concordia.nl
Locatie:Concordia

Met EXPO5, de nieuwe etalage-expositieruimte aan de Langestraat 56, biedt Concordia je een andere manier van kunstbeleving die onbedoeld zeer actueel is. De videokunst in EXPO5 is door iedereen die langs loopt (of fietst) op een veilige manier te bekijken. Bovendien kun je op deze manier kunst ervaren in een expositie-context zonder daadwérkelijk een kunstinstelling te hoeven bezoeken...

24/7 Video Estafette

Kunstenaar Arletta Elst-Wawrzyniak neemt op vrijdag 14 augustus het video-estafette-stokje over van Viktoria Gudnadottir. Het videowerk van Arletta raakt de actualiteit: de reactie van de natuur op de huidige crisis. Haar werk is tot en met 4 oktober te zien in de 24/7 exporuimte van Concordia EXPO 5: vanaf de straatzijde aan de Langestraat, op twee beeldschermen.

Arletta Elst-Wawrzyniak, geboren in Kraków in Polen (1980), werkt en leeft sinds 2004 in Nederland. In 2009 is Arletta afgestudeerd aan Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving in Enschede, richting Mediakunst.

Arletta over haar werk bij Concordia: "De videokunst is geïnspireerd door de gebeurtenissen tijdens de lockdown. De natuur pakte de ruimte terug. In Litouwen liep een eland tussen de flatgebouwen. In het Spaanse Asturië scharrelde een beer door de straten. In San Francisco nam een coyote een kijkje bij de Golden Gate Bridge. Het water van Venetië werd weer kraakhelder. Op de stranden kiemen nu duizenden duinplantjes. Kortom, het virus droeg bij aan de terugkeer van veel dieren en planten en het herstel van stedelijke ecosystemen. Tijdens deze crisis hoor ik vaak dat de natuur terugvecht. Wraak neemt op ons. We voeren oorlog met een onzichtbare vijand, zeiden veel presidenten. We denken meer in termen van oorlog dan in symbiose. Dat is grappig en jammer omdat we deel uitmaken van de natuur. Zoals dit virus deel uitmaakt van ons complexe systeem. Dit virus is het bekende mechanisme van de natuur. Het is niets nieuws, alleen het verspreidingsbereik is overweldigend. Het lichaam benader ik hier (in mijn werk) als een tijdsverbonden vorm. Het vergaat. Het lost zich op terug in de natuur. We zijn wezenlijk een onderdeel van de natuur. We proberen met een harde despotische hand over de natuur te regeren. Toch krijgen we het nooit onder de controle evenals controle over tijd en dood. De corona-uitbraak raakt juist deze oerangst: het vergaan."Concordia | Beeldende kunst
7511 HC
Enschede

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!