Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

24/7 video estafette videokunst

Een nieuwe expositieruimte met videokunst. Kunstenaar Viktoria Gudnadottir trapt af!

Start:01-06-2020
Eind:31-12-2020

Website:www.concordia.nl
Locatie:Concordia

Met EXPO5, de nieuwe etalage-expositieruimte aan de Langestraat 56, biedt Concordia je een andere manier van kunstbeleving die onbedoeld zeer actueel is. De videokunst in EXPO5 is door iedereen die langs loopt (of fietst) op een veilige manier te bekijken. Bovendien kun je op deze manier kunst ervaren in een expositie-context zonder daadwérkelijk een kunstinstelling te hoeven bezoeken...

Concordia laat graag de brede reikwijdte van de beeldende kunst zien, alsook de diversiteit in materialen en toepassingen. Daarom is er vanaf juni in de nieuwe 'ruimte' EXPO5 24/7 nationale videokunst te zien. Dit gebeurt in estafette-vorm; elke kunstenaar kiest daarbij zijn of haar opvolger. Videokunst is mede interessant om het experimentele karakter van het gebruik van het medium film. Het heeft een andere opzet dan bij reguliere film. Zo is er (vaak) geen plot, is de tijdspanne kort en dienen vaak het medium met al haar mogelijkheden en beperkingen als onderwerp. Een simpele registratie van een gebeurtenis kan in de presentatie van videokunst een lading meekrijgen die verder gaat dan het registrerende karakter alleen. Deze gelaagdheid heeft een grote aantrekkingskracht.

Iedereen met een smartphone kan een filmpje kan maken. Maar videokunstenaars kunnen ons in een wereld vol bewegende beelden en mediageweld nog steeds de schoonheid van dit fenomeen laten zien. Videokunstenaars gebruiken een medium dat heel dicht bij ons ligt. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van film in instagram-stories en TikTok. Middels dit inmiddels alledaagse medium, koppelen deze kunstenaars fantasie aan de zichtbare en tastbare wereld.

Vanaf 1 juni in EXPO5: Viktoria Gudnadottir

Viktoria is dé videokunstenaar in Twente. Ze exposeerde al eerder in Concordia (o.a. samen met Pim Muis) en stond namens Concordia op de alternatieve artfair in Stockholm.

De opening vond plaats op maandag 1 juni, de eerste dag dat al onze expositieruimtes weer opengesteld werden!

De opening van zowel 24/7 Video Estafette als die van de Minkmaatateliers-kunstenaars is opgenomen. Deze kun je later, vanuit huis, bekijken. Handig wanneer je niet aanwezig kon zijn bij de opening. De link hiervoor volgt.

Concordia | Beeldende kunst
7511 HC
Enschede

Collectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Platform

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes en nog veel meer.