Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

Expositie 'Mind Wandering Mind'

Start:03-02-2024 | 12:00 uur
Eind:28-02-2024 | 17:00 uur

Website:drawingcentre.nl
Locatie:DrawingCentre Diepenheim

Op 3 februari vanaf 15.00 uur ben je van harte welkom voor de feestelijke opening van Mind Wandering Mind, een duotentoonstelling van Abul Hisham en Maike Hemmers.

Abul Hisham en Maike Hemmers onderzoeken in Mind Wandering Mind het verloop van mentale processen en de manier waarop emoties tot uiting komen in het lichaam. De tentoonstelling bij Drawing Centre Diepenheim reflecteert de verschillende fases van deze processen.

Door rond te wandelen in de ruimte doorloop je de stadia poëtisch, psychologisch en fysiek. Tekenen wordt hierbij ingezet als expressief middel om het inwendige, ons palet aan menselijke emoties, te verkennen en naar buiten te brengen.

Het programma begint om 15.30 uur, met een welkomstwoord en een inleiding op de tentoonstelling. De opening is vrij toegankelijk.

Na de opening is de tentoonstelling nog te zien tot en met 28 februari. De expositie is geopend van woensdag t/m zondag tussen 12:00 en 17:00. Reguliere entree is dan €7,50. Entree met een museumkaart of voor jongeren tot en met 18 is gratis.

Over de makers

ABUL HISHAM (1987, IN)

Abul Hisham verkent de diepgang van verlangen, macht, ritueel en herinnering die ons collectieve bewustzijn vormgeven. Om deze concepten te belichten, put hij inspiratie uit diverse bronnen, waaronder film, popcultuur, kunstgeschiedenis, mythologie en religie. Hiermee schept hij gelaagde werken waarin de toeschouwer wordt uitgenodigd om de verschillende metaforen en symbolen te ontrafelen.

MAIKE HEMMERS (1987, DU)

Maike Hemmers vertaalt mentale en lichamelijke prikkels naar abstracte tekeningen en zachte sculpturen. Ze onderzoekt en gebruikt somatische oefeningen die het lichaam en de geest als één geheel benaderen. Vanuit deze oefeningen ontwikkelt ze een persoonlijke kleurentheorie, waarmee ze probeert te begrijpen en te verbeelden hoe affect, de onderliggende ervaring van gevoel, emotie, hechting of stemming, zich door ons lichaam beweegt.

MARIEKE FOLKERS (1991, NL)

Marieke Folkers is gastcurator van Mind Wandering Mind en geïnteresseerd in het spanningsveld tussen kunst en gezondheid. Ze houdt zich bezig met vragen omtrent welzijn, psychologie, gelijkwaardigheid, stigmatisering en toegankelijkheid. Een terugkerend thema binnen haar werk is de relatie tussen lichaam en geest, en de manier waarop emoties, herinneringen en gedachten zich manifesteren.

Grote Straat 17 Diepenheim

Diepenheim

Kunstcollectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Kunstenaars & Faciliteiten

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes, open calls en nog veel meer.

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!