Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Twee toekenningen uit het Generators Fonds

Twee projecten uit het Generators Fonds zijn toegekend! Het fonds ondersteunt projecten van underground cultuurmakers in heel Twente op het gebied van creatieve technologie, game-design, dance, electronic music, avant-garde kunst en festivals. Sickhouse en Green Vibrations uit Enschede ontvangen deze kwartaalronde de toekenningen.

Vorige week hebben twee projecten een toekenning gekregen uit het Generators Fonds. Het Generators Fonds ondersteunt projecten van underground cultuurmakers in Twente. Bij de projecten staan samenwerking, creativiteit, technologie en innovatie centraal. De aanvraagrondes vinden vier keer per jaar plaats. De aanvragen zijn beoordeeld door de adviescommissie bestaande uit: Gabey Tjon a Tham (geluidskunstenaar en onderzoeker uit Den Haag), Harco Rutgers (eigenaar Esc.rec. en De Perifeer) en Charlien Adriaenssens (art programmer bij WORM Rotterdam). De aanvragen zijn beoordeeld op het creatieve, technologische en innovatieve aspect, het belang voor het publiek en het belang voor de Generators en het genre.

Het project ‘Pilot: SickFem’ van Sickhouse is als positief en relevant beoordeeld voor de manier waarop Sickhouse in samenwerking met het collectief The FemDem meer zichtbaarheid wil creëren voor vrouwen binnen de elektronische muziekscene in Enschede. De samenwerking zal bestaan uit een middagprogramma met een DJ-workshop, documentaire + discussie en live muziek. Aansluitend volgt een avond-/nachtprogramma waarin de vrouwelijke DJ centraal komt te staan. Het project nodigt uit tot een verder onderzoek naar een onderwerp waar niet iedereen bij stilstaat. De adviescommissie is dan ook van mening dat de realisatie van het project een breder publiek kennis kan laten nemen van gendergerelateerde struikelblokken in de scene. Het project zal in het voorjaar van 2022 plaatsvinden en de bijdrage zal onder meer gebruikt worden voor het vertonen van de documentaire 'EQ the Industry'.

De aanvraag voor het festival 'Green Vibrations 2022' is door de adviescommissie ervaren als zeer enthousiasmerend. Het terugkerende festival op Hemelvaartsdag 2022 koppelt live (elektronische) muziek aan beeldend kunst in een verbindende sfeer rondom de University Campus. In de uitvoering zal,net zoals in eerdere edities, speciale aandacht uitgaan naar duurzaamheid, wat op meerdere niveaus zichtbaar zal worden. De adviescommissie heeft de aanvraag beoordeeld als veelbelovend voor het nieuwe festivalseizoen en is nieuwsgierig naar de samenwerking van de organisatie met artiesten en beeldend kunstenaars uit binnen- en buitenland. Green Vibrations wil de bijdrage onder andere gebruiken voor meer beeldende kunst op het festival.

De toegekende projecten en de Generators zijn te volgen via de website van de Generators: www.generators-space.nl

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Collectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!