Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Oproep Herman Krikhaarprijs 2021 voor Almelose kunstenaars

Op zondag 7 november om 16:00 uur wordt de Herman Krikhaarprijs voor de 14 de keer uitgereikt in Kunsthal Hof 88. Bij de prijsuitreiking is een expositie te zien.

De familie Krikhaar vind het belangrijk dat de prijs in de geest van Herman Krikhaar uitgereikt wordt. Daarom mogen alle kunstenaars, die wonen of werken in Almelo meedoen. Maar deze moeten wel een studie op het gebied van de beeldende kunsten hebben doorlopen of een actieve beroepspraktijk kunnen aantonen. Herman Krikhaar was naast kunstenaar ook galeriehouder. Hij kreeg het als eerste galeriehouder in Nederland voor elkaar, dat hij tekeningen van Picasso mocht verkopen. Naast werk van Picasso verkocht hij werk van Marc Chagall en Karel Appel. Herman Krikhaar zelf betreurde het wel eens, dat hij niet meer tijd kon besteden aan zijn eigen werk. Desondanks bouwde hij toch een interessante eigen kunstcollectie op.

De jury bestaat in 2021 uit de volgende leden:

Marinel Vieleers

Marinel Vieleers is schilder en beeldhouwer. Ze woont en werkt in Wierden.

Lydia Jonkman

De Groningse kunstenares Lydia Jonkman heeft artistieke opleidingen gevolgd op de AKI en aan de Accademia di Belle Arti van Genova.

Coby Bos

Coby Bos is kunstenares en komt uit de provincie Drenthe. Ze maakt schilderijen en assemblages.

De Herman Krikhaarprijs is ondergebracht bij de de Stichting Nieuwe Twentse Kunst. De winnaar van de Herman Krikhaarprijs ontvangt een vrij te besteden werkbudget van 500 euro.

Met dank aan: De Gemeente Almelo en Stichting Indigo

www.hermankrikhaarprijs.nl

Foto (werk van Herman Krikhaar)

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Collectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Schrijf je in voor de KunstNonStop nieuwsbrief

Boordevol tips uit de kunstagenda, nieuws en informatie voor voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Enschede e.o!