Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Concordia biedt dagelijks een portie Vitamine C

Concordia verzamelt elke dag online cultuurtips en regelmatig online aanbod!

www.concordia.nl

Live streams op beeldende kunst-gebied

 1. De artist talk met ONE-kunstenaars Aalt van de Glind en Patrick Mangnus, op vrijdag 8 mei vanaf 16.30 uur. Mensen kunnen onze website in de gaten houden voor de livestream-link. Hier meer info: https://www.concordia.nl/events/one-artist-talk/08-05-2020-16-30
 2. Online strijden om de beste spotprent

  Inktspotbattle bij Concordia via live stream te volgen

  Op zaterdag 9 mei aanstaande vindt vanaf 14.45 uur de jaarlijks terugkerende Inktspotbattle plaats. De battle die bij Concordia normaal in de expositie Inktspot te volgen is, zal nu vanaf de eigen tekentafels van de deelnemende politiek tekenaars plaatsvinden en live worden uitgezonden via de website van Concordia.

  Als online bezoeker kijk je mee hoe de deelnemende tekenaars een actueel onderwerp vertalen naar spotprenten. Een deskundige jury wijst aan het einde van de battle een winnaar aan.
  De deelnemende tekenaars van deze editie zijn: Kik (Benjamin Kikkert), Moshe Gilula, Emanuele del Rosso, Danibal, Renée van den Kerkhof, Maarten Wolterink, Bas Palsrok, Hard Papier (Rob de Jong), Lex Dirkse en marcjanjanssen (Marc-Jan Janssen).

  Ook de jury liegt er niet om; zo heeft Concordia niet alleen Tubantia-journalist Dolf Ruesink en kunstenaar Tom ten Voorde gestrikt, vanuit politiek oogpunt zullen ook Tweede Kamer-lid Pieter Omtzigt (CDA) en voormalig Tweede Kamer-lid Han ten Broeke (VVD) een kritische blik werpen op de gemaakte spotprenten. Uiteindelijk beraadt de jury zich en is om 16.30 uur de winnaar van de Inktspotbattle 2020 bekend. De presentatie van deze middag is in handen van theatermaker/actrice Evelien Harberink.

  Inktspot: de beste spotprenten van het afgelopen jaar

  De Inktspotbattle maakt deel uit van de expositie Inktspot, met de beste politieke tekeningen van het jaar 2019. Helaas zit deze expositie vanwege de maatregelen rondom de coronasituatie momenteel achter gesloten deuren. Meer informatie over de werken is te vinden via de website van stichting Pers en Prent.

  https://www.concordia.nl/events/inktspotbattle-verschillende-politiek-tekenaars-20/09-05-2020-14-45

Elke dag nieuwe tips

Iedereen wordt verzocht zoveel mogelijk vanuit huis te werken en de scholen zijn dicht. Cultuur snuiven op locatie gaat voorlopig niet meer. Daarom stelt Concordia de nodige dosis Vitamine-C voor je samen, met dagelijks vier culturele thuistips in je mailbox. Films, een virtuele rondleiding, online workshop, challenges, flahsmobs en nog veel meer.

Je kunt je hier aanmelden voor de speciale nieuwsbrief en hier vind je alle tips van de afgelopen dagen nog eens op een rijtje.
Of volg Concordia op Facebook want ook daar vind je elke dag deze fijne Culturele Vitamines

foto RenéFokkink

Agenda

De volledige kunstagenda van Enschede e.o. met openingen, exposities, lezingen etc.

Collectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede