Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Meer informatie en/of tickets bestellen?

KunstenLandschap

Een driedaagse expositie in het fraaie landschap rond Lonneker en Enschede.

Start:30-05-2020 | 11:00 uur
Eind:01-06-2020 | 17:00 uur

Website:www.kunstenlandschap.nl
Locatie:Lonneker

20 jaar KunstenLandschaproute Lonneker met Pinksteren

Van zaterdag t/m maandag 30 en 31 mei en 1 juni voor de 20ste maal de KunstenLandschaproute Lonneker georganiseerd. De route is iedere dag geopend van 11.00 – 17.00 uur.

Startpunten: Dorpsplein in Lonneker en TETEM en de Museumfabriek op het Roombeek/Enschede.

Toegangsprijs per gezelschap: een persoon € 6,00 (inclusief catalogus). Ieder aanvullend persoon per gezelschap € 4,00

Vanaf 18 mei 2019 zijn de kaartjes te koop bij Concordia aan de Langestraat 56. Tijdens de route bij de drie startpunten.

Dit kunstevenement is een driedaagse expositie in het fraaie landschap rond Lonneker (gem. Enschede) en is verbonden met het culturele hart van het Roombeek. Dit jaar staat de KunstenLandschap in teken van ons 20-jarig bestaan. De route is in de loop der jaren gegroeid van een bescheiden verkoopexpositie naar een groot evenement met jaarlijks duizenden bezoekers. Vanaf het begin tot nu toe staat de route en de kunst in landschap centraal. Mede daarom is voor deze jubileumeditie gekozen voor het thema ‘Landschap als herinnering’.

Evenals verleden jaar heeft de Stichting een kunstwerk aangekocht en wel van de kunstenaar Bert Otter. Door elk jaar een kunstwerk aan te kopen, wil de Stichting op termijn rondom het dorp Lonneker een permanente beeldententoonstelling realiseren, die het gehele jaar toegankelijk is.

De route van ongeveer 14 kilometer kan per fiets of wandelend worden afgelegd. Er zijn bij de startpunten voldoende parkeergelegenheden. Ook kunnen via de website van KunstenLandschap fietsen worden gehuurd. De combinatie tussen bewegen en kunst kijken is in de afgelopen jaren zeer vruchtbaar gebleken. De kunst kan worden bekeken op bijzondere plekken en de kunstenaar is aanwezig om in gesprek te gaan over zijn/haar kunst. Al met al kan zeker een dag worden uitgetrokken. De route kan ook verdeeld over meerdere dagen worden bezocht. Op verschillende plekken op de route zijn horeca punten (gecreëerd), ter versterking van de inwendige mens.

Voor meer actuele informatie zie onze website http://www.kunstenlandschap.nl en facebookpagina KunstenLandschap Lonneker.

Dorpsplein
7524AG
Lonneker

Collectie Enschede

Bekijk de binnen en buitenkunstcollectie van de gemeente Enschede

Platform

Overzicht kunstenaars, ateliers, exporuimtes en nog veel meer.